Krielaardappeltjes met Rozemarijn "Chef de Niort"

Nodig :
- krielaardappeltjes (of grote vastkokende aardappelen in gelijke stukken gesneden)
- takjes rozemarijn
- grof zeezout
- eenden(ganzen)vet
- olijfolie
- kurkuma (klik op link als je dit niet kent)
- peper, zout, look


Bereiding :
- reinig en was de aardappelen, (hoeven niet geschild te worden). Indien je geen kleine krieltjes hebt,
   gebruik dan grote vastkokende aardappelen die je in gelijke stukken snijdt.
- aardappelen een paar keer goed spoelen in koud water om het zetmeel te minimaliseren
- kom met koud water op vuur, beetje groentenbouillon toevoegen voor de smaak
- aardappelen in de kom, snuifje zout toevoegen en wat Kurkuma voor de mooie gele kleur
- aan de kook brengen en koken tot ze net niet gaar zijn
- aardappelen afgieten
- neem een steelpan en laat wat eendenvet smelten
- voeg de halfgekookte aardappelen toe, bestrooi met grof zeezout
- kruiden met peper en look
- takjes rozemarijn toevoegen
- druppel wat olijfolie over het geheel, alles goed doorroeren met spatel
- deksel op de pan en op zacht vuurtje laten garen, regelmatig eens omroeren (en geniet van de geur)