Ovengedroogde kerstomaatjes

Zelf je tomaatjes drogen en bewaren op olijfolie.
Warm en koud te gebruiken door zondaars en gelovigen.


Nodig :

- Kerstomaatjes zoveel als je wil of kunt verwerken
- Olijfolie
- Koriander, Basilicum, Italiaanse Kruiden
- Peper, Zout, Lookpoeder


Bereiding :

- Neem een ovenplaat en bedek ze met aluminiumfolie (straks minder afwas)
- Snij de tomaatjes doormidden en leg ze met de vlakke kant naar boven op de ovenplaat
- Kruiden met peper, zout en lookpoeder
- Strooi de andere kruiden over de tomaatjes
- Besprenkel rijkelijk met olijfolie

- Plaats de ovenschaal voor 1,5 รก 2 uur in een oven op 85 tot 100 graden
    (Afhankelijk van type oven)

- Schep de tomaatjes en de olie met de kruiden van de plaat en doe ze in een goed afsluitbare bokaal/weckpot, maak dat er voldoende van de olijfolie met kruiden bij is.